Следвайте Гласове в С началото на проекта за възстановяване на монумента

...
Следвайте Гласове в С началото на проекта за възстановяване на монумента
Коментари Харесай

Калоян Паргов връчи награда за възстановяването на монумента на Бузлуджа

Следвайте " Гласове " в 
С началото на плана за възобновяване на монумента на връх Бузлуджа се случиха не едно, а две чудеса. Първото е, че този уникален архитектурен комплекс ще възкръсне за нов живот, а второто е, че се върна надеждата на десетките хиляди, които всяка година се изкачват на историческия връх, че паметникът още веднъж ще действа. Това сподели Калоян Паргов, председател на УС на Стратегическия институт за национални политики и идеи (СИНПИ) и член на Народно събрание на БСП, откакто връчи на арх. Дора Иванова наградата „ Съхранение и нов живот на наследството “ от годишните награди на медия „ Стандарт “ „ Чудесата на България “.

Церемонията бе част от Втория международен форум на поредицата „ Култура и бизнес заедно в дигиталния свят. Дигитализация и еко среда “. В събитието взеха присъединяване  вицепрезидентът Илияна Йотова, ръководителят на Народното заседание Вежди Рашидов, еврокомисарят Мария Габриел, председателите на Движение за права и свободи и „ Възраждане “ Мустафа Карадайъ и Костадин Костадинов, министърът и зам.-министърът на туризма Илин Димитров и проф. доктор Мариела Модева, зам.- министърът на културата доцент д.р Пламен Славов, депутати, представители на туристическия отрасъл, публицисти и други.
Паргов изясни, че като човек прочувствено привързан с Бузлуджа, е много горд да връча тъкмо тази премия. „ Искрено се удивлявам на арх. Дора Иванова, като представител на младото потомство, което е космополитно и не робува на идеологическите догми. Тя и екипът ѝ вникнаха в уникалността на монумента на връх Бузлуджа, както като инженерно оборудване, по този начин и като културно-историческо наличие и оцениха капацитета и неговата забележителност “, обясни председателят на СИНПИ след церемонията. 
Той изрази убеждението, че младежите, отпред с арх. Иванова, ще увенчаят с триумф благородното си начинание и ще вдъхнат нов живот на паметника на Бузлуджа. Калоян Паргов увери арх. Дора Иванова, че в негово лице има верен съмишленик.

 
 
 
27 Sep 202292105 Sep 2022111607 Апр 2022315725 Март 2022148401 Март 2022209416 Фев 20224156КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022143411 Ное 202219009 Ное 202270124 Sep 20222619
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР